Weer wat nieuwtjes

Dag mama's en papa's,

Misschien hebben jullie er over gehoord ... afgelopen woensdag is de kinderboekenweek gestart met als thema dit jaar ... en toen? ... Marijn Haneveer heeft in onze klas het prentenboek "Held op sokken" voorgelezen. Dit verhaal bracht ons terug naar de tijd van de ridders. Nadien mochten we ons eigen wapenschild ontwerpen. Ook nieuwsbegrip ging in op dit onderwerp. De komende weken staat dan ook in het teken van veel lezen! Want veel is gezond, je wordt er rustig, je leert andere werelden kennen en je leert nieuwe woorden kennen ... nietwaar groep 4?? Groep 4 had deze week op de weektaak de volgende opdracht staan: bereid een prentenboek voor want je gaat dit voorlezen aan groep 0, 1, 2 of 3. Hier zijn ze in tweetallen enthousiast mee aan de slag gegaan. In de weken die volgen gaan ze dit prentenboek voorlezen aan een groepje kinderen. Veel succes kanjers ... jullie gaan dat prima doen!!! Ook heeft groep 4 geleerd dat een verhaal bestaat uit een inleiding, kern en slot. Volgende week gaan zij een verhaal schrijven aan de hand van deze indeling. Ze mogen het onderwerp zelf kiezen. De kinderen van groep 3 gaan bij de verhalen van groep 4 tekeningen maken. Als dit alles klaar is gaan we kijken in de klas wie de gouden griffel en gouden penseel wint. Spannend eh ... we houden jullie op de hoogte hoor!!

Groep 3 heeft ook niet stilgestaan hoor. Er komen iedere keer weer letters bij en ook wij lezen veel. We kunnen een gelpen verdienen als we mooi hebben geschreven in ons schrijfboekje. Maar dat hebben jullie vast al wel gehoord denk ik!! De kinderen van groep 3 hebben gezien dat de kinderen van groep 4 een samenbeterleeskaart mee naar huis krijgen en stickers kunnen verdienen als ze een boekje hebben gelezen. Als de kaart vol is mogen ze grabbelen ... en natuurlijk wil groep 3 dat ook!! Want juf ... wij lezen ook al boekjes hoor!!!!! Daarom gaat volgende week ook voor hen een oranje leesmapje mee naar huis waarop zij de titel van het boek dat ze thuis gelezen hebben mogen noteren. De juf ziet het mapje graag 1x in de week verschijnen op school. Aan het lezen maar lieve kinderen. 

Tijdens het atelier gaan we terug naar sprookjes van vroeger. We schilderen een kabouterhuisje op een boomstam. We maken kabouters  van wc rolletjes en maken diertjes en figuurtjes uit klei.

Deze week is in onze klas Maartje Swinkels begonnen met stage lopen. Maartje komt op dinsdag helpen. Ze is een eerstejaars deeltijdstudent op de Kempel. Heeft ervaring als onderwijsassistent en heeft gewerkt in de kinderopvang. Dinsdag heeft ze de kinderen leren kennen door een ballonspel waarbij de kinderen vragen mochten stellen aan haar. We wensen Maartje een fijne leerrijke tijd toe in onze klas.

Ikzelf kijk terug een week van fijne en open oudergesprekken ... dankjewel daarvoor en tot de volgende keer maar weer ...

Groetjes de juf

 

Terug naar overzicht
Groep 3/4

Voorstellen juf Maartje

Hallo allemaal,Ik ben Maartje Swinkels. 40 jaar, getrouwd ...

Groep 3/4

Onze avonturen

Hallo lieve mama's en papa's, Net voor de ...

Groep 3/4

Flink werken in de klas

Hallo lieve mama's en papa's.  We hebben er ...

Groep 3/4

Wij flitsen de letters

Luister eens mama's en papa's hoe goed wij de ...

Groep 3/4

Info avond groep 3

Beste ouders van groep 3,Op dinsdag 8 september nodig ik ...

Groep 3/4

De start in groep 3/4

Hallo lieve mama's en papa's, Hieronder een ...

Meerdere groepen

Frisse start!

Vanmorgen is er hard gewerkt op het schoolplein. Er is ...