Onze avonturen

Hallo lieve mama's en papa's,

Net voor de herfstvakantie nog een beetje leesvoer voor jullie. Zoals jullie konden lezen in het vorige berichtje zijn de kinderen van groep 4 bijna klaar met hun verhaal. De ene schreef over een paardrijdwedstrijd, de andere over een schorpioen en weer een andere over voetbal. Het beloven mooie verhalen te worden waarbij ze gelet hebben op een mooie titel, een inleiding, een kern en een slot. De kinderen van groep 3 zijn mooie tekeningen aan het maken voor hierbij. Na de herfstvakantie leggen we de laatste hand aan onze presentatie en dan sluiten we dit harde werk af op vrijdag 30 oktober met de prijsuitreiking en een klein feestje. Alle kinderen mogen die dag dan verkleed naar school komen als een figuur uit een sprookje of ander boek. Spannend eh ...

Groep 4 rondde het tweede reken-, taal- en spellingblok af. Zij hebben weer hard hun best gedaan hiervoor. Groep 4 kent intussen de hoofdletters N, M, V, W, I, J, H en K. Bij verkeer kwam het thema oversteken aan bod. Ook groep 3 rondde het tweede reken- en taalblok af. Ook zij hebben weer hard gewerkt en het rijtje met letters groeit maar verder. Ze kennen intussen de letters n, t, ee, b, oo, d en oe. Hebben ze jullie over verteld over het trucje b-d?? Vraag er maar eens naar ... Als we allemaal netjes schrijven verdienen we de gelpen. Bij verkeer kwam het thema oversteken en gezien worden aan bod. Bij de ateliers knutselden we een plankje met daarbij een kabouterhuisje, diertjes van klei en een kabouter van een wc rolletje. Als de juf het plankje klaar krijgt dan gaat dit komende vrijdag mee naar huis. Anders de maandag na de vakantie. 

En wat een enthousiasme ... de juf ziet steeds vaker het oranje leesmapje verschijnen op school. De kinderen van groep 4 die het nog niet hebben meegebracht naar school... denken jullie hieraan?

Verder hebben we deze week veel voorgelezen uit het boek 'Een pittig soepje' en uit 'Floddertje'. Want voorlezen tijdens de kinderboekenweek hoort er natuurlijk bij. In het boek 'Een pittig soepje' maakten we kennis met 4 heksen en eentje veranderde er in een poes. Hoe dat afloopt ... dat weten we nog niet!! Met juf Maartje lazen we voor uit 'Floddertje' en maakten we een boekenlegger. Maar niet alleen de juffen lazen voor ... ook de kanjers van groep 4 gingen hun prentenboek voorlezen aan een groepje peuters/kleuters. Hebben jullie de foto's al gezien?? 

Misschien al gehoord?! We kregen een nieuw plekje in de klas en we hebben flink opgeruimd.  Er is een tweede monstertje bijgekomen en dat is plop. Plop kan gebruiken wat we geleerd hebben en denkt er actief over na. Na de vakantie gaan we werken aan monstertje ikke. De kinderen van groep 4 vulden deze week een robotblad in met daarop hun talenten. Groep 3 maakte een tekening van zichzelf. Deze tekening gaat mee naar huis. Thuis mogen ze daar in de vakantie bij tekenen, bij plakken, bij schrijven waar ze goed in zijn en wat ze graag doen. De juf ziet na de vakantie graag het ik-blad terug. Dit komt in hun portfolio. 

Dankjewel en een fijne vakantie aan jullie allen

Terug naar overzicht
Groep 3/4

Voorstellen juf Maartje

Hallo allemaal,Ik ben Maartje Swinkels. 40 jaar, getrouwd ...

Groep 3/4

Weer wat nieuwtjes

Dag mama's en papa's, Misschien hebben jullie er ...

Groep 3/4

Flink werken in de klas

Hallo lieve mama's en papa's.  We hebben er ...

Groep 3/4

Wij flitsen de letters

Luister eens mama's en papa's hoe goed wij de ...

Groep 3/4

Info avond groep 3

Beste ouders van groep 3,Op dinsdag 8 september nodig ik ...

Groep 3/4

De start in groep 3/4

Hallo lieve mama's en papa's, Hieronder een ...

Meerdere groepen

Frisse start!

Vanmorgen is er hard gewerkt op het schoolplein. Er is ...