Flink werken in de klas

Hallo lieve mama's en papa's. 

We hebben er intussen al een aantal weken opzitten in ons klasje. Zo heeft groep 3 het startboekje uit en zijn zij intussen begonnen in kern 1 van Veilig leren lezen. Zij hebben intussen de letters i, k, m, s, aa, p, r, v al leren lezen en ook het schrijven van deze letters lukt al prima. Heeft u ook ons flitsfilmpje gezien?? Deze week volgt een lettertoets en woordjes toets van deze kern. Ook hebben we ons eerste rekenboekje uit. Dit is afgelopen week meegegaan naar huis. Vergeet niet de laatste bladzijde van het harde rekenboekje te bekijken want daar in te lezen aan welke doelen we hebben gewerkt. In het zachte rekenboekje maken we niet alle opdrachten. Maar als ze dit thuis willen afmaken, mag dit uiteraard altijd. De juf is trots op haar kanjers want de eerste rekentoets hadden ze allen goed gemaakt.

Ook groep 4 kreeg deze week een aantal toetsen. Zo hebben zij thema 1 van taal, spelling en blok 1 van rekenen afgerond. Ze hebben allemaal erg hun best gedaan, super knap!
Volgende week starten we met thema 2 van taal, spelling en blok 2 van rekenen. Het doelenblad gaat deze week mee naar huis. Misschien thuis even extra de woordenschat oefenen.

Deze week gaan we starten met Toponderneners. Het thema is ik, jij, wij / wonen.
We zoeken op jeugdbieb.nl. Deze site is heel geschikt voor kinderen. De kinderen van groep 4 maken uiteindelijk een muurkrant.

De kinderen van groep 3-4-5 hebben de afgelopen weken mogen kiezen uit een aantal ateliers. Dit doen we op donderdagmiddag. Tijdens de ateliers zitten de kinderen in groepjes gemixt en werken ze aan een gekozen werkje. Ze konden kiezen uit bouwen met Kapla, Lego, kleien, knutselen, strijkkralen of spelletjes spelen. Deze foto's kon u bewonderen in het foto album atelier. Deze week gaat er een nieuw atelier van start dat in het teken staat van de Kinderboekenweek dit jaar! Dit thema heet 'En toen'!! 

Sinds vorige week staat monstertje 'Nettie' centraal. Dit monstertje leert ons netjes werken, zorg dragen voor onze laatjes en spulletjes. Want onze juf vindt dat heel belangrijk!!

Denk aan:

Studiedag op 22 september, inleveren AVG formulier, bieb op woensdag, gym op donderdag. Donderdag krijgen we op school meer uitleg over de bieb van Martijn Haneveer. 

 

Tot snel ...

Groetjes de juf

 

Terug naar overzicht
Groep 3/4

Voorstellen juf Maartje

Hallo allemaal,Ik ben Maartje Swinkels. 40 jaar, getrouwd ...

Groep 3/4

Onze avonturen

Hallo lieve mama's en papa's, Net voor de ...

Groep 3/4

Weer wat nieuwtjes

Dag mama's en papa's, Misschien hebben jullie er ...

Groep 3/4

Wij flitsen de letters

Luister eens mama's en papa's hoe goed wij de ...

Groep 3/4

Info avond groep 3

Beste ouders van groep 3,Op dinsdag 8 september nodig ik ...

Groep 3/4

De start in groep 3/4

Hallo lieve mama's en papa's, Hieronder een ...

Meerdere groepen

Frisse start!

Vanmorgen is er hard gewerkt op het schoolplein. Er is ...