Nieuws uit de groep

Hallo ouders,

Afgelopen woensdag startte de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is.....en toen.
Martijn Haneveer van de bibliotheek kwam het prentenboek Vos en Haas voorlezen. Zij stappen in een boot en varen op de Nijl. Ze gaan naar het oude Egypte. Ze zien tempels, piramides en nog veel meer!
De kinderen hebben in duo’s zelf een prentenboek uitgezocht wat ze voorbereiden om voor te gaan lezen. De komende weken worden de peuters en kleuters getrakteerd op een leuk voorleesverhaal van onze kanjers. Veel succes allemaal!

Ook zijn we gestart met een nieuwe ronde ateliers. We werken over sprookjes. Zo mogen de kinderen een kabouterhuisje schilderen op een boomstam, een kabouter knutselen en paddestoelen kleien.
De eerste foto’s staan op de SKOZapp.

Tijdens de Kinderboekenweek staat het lezen en voorlezen centraal. We lezen in de eigen klas, worden voorgelezen door de juffen, maar gaan zelf ook verhalen bedenken die we in de eigen klas voorlezen.
Een goed verhaal bestaat uit een inleiding, kern en slot.
Door middel van de schrijfhulp uit het taalwerkschrift komen de kinderen tot een eerste opzet. Allen of Iin duo’s gaan ze verder aan de slag met het verhaal. Ze bedenken een verhaal over vroeger. Het kan over ridders gaan, de oorlogstijd, de Oudheid en nog veel meer. Ze gaan er spannende verhalen van maken. Ze letten op mooie zinnen waarin lidwoorde, bijvoeglijke naamwoorden, zelfstandige naamwoorden en werkwoorden. worden gebruikt.
Ze mogen er bijpassende tekeningen bij maken.
Uiteindelijk worden de verhalen en illustraties beoordeeld door de kinderen uit de eigen groep.
Zoals ieder jaar worden er gouden- en zilveren griffels en gouden- en zilveren penselen uitgereikt. We gaan er luk feest van maken!

Na het monstertje Asse hebben we nu ook Sam en Sterk geïntroduceerd. Sam en Sterk helpen elkaar en leren van elkaar. Ze bepalen wat het doel is van de taak en overleggen welke stappen nodig zijn om dit doel te bereiken.

Inmiddels hebben de kinderen het 2 e doelenblad van taal/spelling en rekenen mee naar huis genomen.

Afgelopen week hebben we fijne kennismakingsgesprekken gevoerd. Bedankt voor jullie openheid. We kijken hier met een fijn gevoel op terug.

Tot de volgende keer!
Juf Mijke en juf Patricia

Terug naar overzicht
Groep 4/5

Info vanuit de groep

Beste ouders,Voor de herfstvakantie hebben we Blok 2 van ...

Groep 4/5

Lekker aan het werk

Beste ouders,We hebben thema 1 van taal en spelling en blok ...

Groep 4/5

We zijn gestart!

Hallo ouders,De eerste schooldag.... best even wennen. Een ...

Meerdere groepen

Frisse start!

Vanmorgen is er hard gewerkt op het schoolplein. Er is ...