Atelier thema 'dankbaar zijn'

In het kader van 200 jaar kerk hebben we de lijn doorgetrokken richting de atelierlessen. In de groepen 3 en 4 werken we vanuit het thema 'dankbaarheid'. Dit thema introduceerden we met een verhaal over Hokko.

Hokko, een klein vogeltje komt uit het ei. Zijn papa voedt Hokko door hem een mug te geven. Hokko vindt deze erg lekker ... plots ziet Hokko dat er nog een eitje openbarst in het nest. Het vogeltje lijkt heel erg op hem. Het is Hokko's broertje. Papa komt wederom terug met een mug voor Hokko. Hokko heeft grote honger en vindt de mug erg lekker. Toch slikt Hokko de mug niet door ... hij geeft hem aan zijn broertje! Daar krijgt Hokko een warm gevoel van!

Vanuit dit verhaal kwam er een gesprek op gang over geven en iets liefs doen voor anderen. Juf Ine liet een schatkistje zien met daarin een ketting die ze van haar dochtertje had gekregen, juf Miranda vertelde over een geluksmunt die ze gekregen had van een vriendin en juf Patricia had een poppetje van stokjes bij zich die ze 15j geleden van haar dochter had gekregen, verpakt in een mooi versierd doosje. Met als boodschap: 'Als je iets zomaar krijgt van een ander, word je daar blij van en geeft dat een warm gevoel'.

Zo gezegd zo gedaan ... de kinderen kregen de opdracht om een geluksamulet te gaan maken voor een ander. Vorige week donderdag gingen ze aan de slag met allerlei materialen die op tafel lagen. Deze amulet maken we deze week af en wordt bewaard in een mooi doosje. Opdracht voor deze en volgende week. Bent u ook benieuwd naar de amuletten dan kunt u deze op 5 oktober eerst bewonderen in de kerk. Nadien mogen ze het geschenk echt geven aan 'die ander'.

Terug naar overzicht